Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ο Θαυμαστός κόσμος των Φυτών



H  Άνοιξη έχει μπει για τα καλά με τον ήλιο να μας χαρίζει τη ζέστη του και τη φύση ντυμένη στα χρωματιστά της. Τα δέντρα και τα λουλούδια είναι στη φάση της αναγέννησης, το πάρκο της γειτονιάς μας ξαναγεννιέται με τα φυτά και τα ξερά δέντρα να γεμίζουν άνθη.

Σας παροτρύνουμε να περπατήσετε στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο μας και να το εξερευνήσετε. Εμπρός λοιπόν μικροί ερευνητές ελάτε να οξύνουμε τις αισθήσεις μας με μια βόλτα στο κοντινό πάρκο. Δείτε τη φύση γύρω ως ολότητα με πολλά μέρη: έδαφος (χώμα, χορτάρι), ότι φυτρώνει σε αυτό (μικρά φυτά, μεγάλα φυτά, δέντρα) ότι ζει σε αυτό(μικρά ζώα, έντομα), πάνω από το έδαφος(ουρανός, πουλιά).

Στην επιστροφή:

  • Ταξινομήστε τα ευρήματά σας. 
  • Συγκρίνετε τα φύλλα, τους σπόρους, τους καρπούς , τα ξυλαράκια ή τα έντομα που συλλέξατε. 
  • Φτιάξτε το βιβλίο της φύσης με φωτογραφίες που τυχόν βγάλατε και αντικείμενα που συγκεντρώσατε. 
  • Μπορείτε να ζωγραφίσετε ότι σας έκανε εντύπωση ή κάτι από την περιήγηση σας ή να φτιάξετε ένα κάδρο με αυτά.
  •  Ακόμη κάντε τύπωμα με φύλλα ή φλοιούς με χρώματα.

 Προτείνουμε να φυτέψετε τα δικά σας φυτά και να τα φροντίσετε με αγάπη. Κι αν θέλετε μπορείτε να μας τα παρουσιάσετε στη συνάντησή μας και να μιλήσουμε γι αυτά.  

Και να μια φωτογραφία από μία επίσκεψη δική μας στο πάρκο που κρύβει μικρές εκπλήξεις. Πατήστε πάνω στα σημαδάκια κι ανακαλύψτε κάποιες πληροφορίες γι’ αυτό





Και για να ξεκουραστούμε από όλη αυτή την περιήγηση ας απολαύσουμε ένα μουσικό κομμάτι
 (ανακτήθηκε από    555simson   Υou Tube)




Και δε μπορεί να λείψει  ένα  παραμύθι από τη διαδικτυακή μας αυτή συνάντηση.(ανακτήθηκε από  Bedtime Stories Collection   You Tube)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου