Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Δραστηριότητες με τα ονόματά μας.


Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς πραγματοποιούμε πολλές δραστηριότητες με τα ονόματα των παιδιών.
  •  Αφού αναρτήσαμε τον πίνακα αναφοράς με τα ονόματα τους ακολουθεί η τοποθέτηση σε εμφανές σημείο  2 σπιτιών του:  ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  και ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Το παιδί  καλείτε καθημερινά ερχόμενο στο σχολείο να τοποθετεί το όνομα του στο αντίστοιχο σπίτι.









  • Η μάγισσα Ανακατωσούρα μας επισκέπτεται τακτικά και κάνει σκανδαλιές  στις τάξεις του νηπιαγωγείου μας ....αυτήν την φορά έκοψε τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών και τα μπέρδεψε! ... αφού διαβάσαμε τα ονόματα μας χωρίς το αρχικό τους και γελάσαμε πολύ!!! τα τα παιδιά αποφάσισαν να ξαναφτιάξουν τα ονόματά τους κολλώντας το αρχικό στη σωστή θέση. 









  • Τοποθετούμε στεφάνια στο πάτωμα ανάλογα με τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών ,και μέσα σε κάθε στεφάνι τοποθετούμε καρτελίτσα με ένα αρχικό.



Το κάθε παιδί καλείτε να τοποθετήσει την καρτελίτσα με το όνομα στο στεφάνι που έχει το αρχικό του ονόματος του












  • Στο πάτωμα έχουμε τοποθετήσει Α4 με τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών . Βάζουμε μουσική ...τα παιδιά καλούνται να χορέψουν ανάμεσα στα χαρτόνια και με το σταμάτημα της μουσικής να σταματήσουν στο χαρτί που έχει το αρχικό του ονόματός τους.







Καθώς εξελίσσεται το παιχνίδι αφαιρούμε διαδοχικά ένα ένα τα χαρτόνια με τα αρχικά. Τα παιδιά που δεν βρίσκουν το αρχικό τους λένε δυνατά το όνομα τους  , η νηπιαγωγός δείχνει πιο  αρχικό απόσυρε από το  παιχνίδι και τα παιδιά φεύγουν από το παιχνίδι. Το παιχνίδι τελειώνει μέχρι να αποσύρουμε όλα τα χαρτόνια με τα αρχικά.!



  • Τα παιδιά καλούνται να γράψουν το αρχικό τους όσο πιο μεγάλο μπορούν και να το χρωματίσουν.





  • Άλλη μία ωραία εργασία που πραγματοποίησαν τα νήπια μας με θέμα τα  ονόματα μας !!!!







  •  Και τέλος η αλυσίδα της φιλίας ....σε χρωματιστά  ορθογώνια χαρτόνια γράφουμε το όνομά μας ... τα ενώνουμε σχηματίζοντας τους κρίκους της αλυσίδας της τάξης μας!! ( η δραστηριότητα αυτή πέρα από την εκμάθηση του ονόματος εξυπηρετεί και τον στόχο της συνοχή της ομάδας!)






.