Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η νεράιδα Φεγγαρένια και οι μουσικές βραδιές!

Η νεράιδα Φεγγαρένια και οι μουσικές βραδιές!!!



Η νεράιδα Φεγγαρένια αγαπά πολύ τη μουσική. Της αρέσει να τραγουδάει καθισμένη πάνω στο φεγγάρι μελωδικά νανουρίσματα για τα όλα τα παιδιά του κόσμου.
Κάποιες φορές μαζί με τις φίλες της, τις μουσικές σταγόνες της βροχής, στήνουν ολόκληρη ορχήστρα και οι βραδιές γίνονται μελωδικές.

Αναρωτιέστε πως οι σταγόνες της βροχής παίζουν μουσική; Από μικρές καθισμένες στα σύννεφα μαθαίνουν νότες και μελωδίες.

 Μαθαίνουν πως αν πέσουν από τα σύννεφα αργά πάνω στα φύλλα των δέντρων ο ήχος που θα βγάλουν είναι απαλός.

Αν, όμως, πέσουν με φόρα πάνω στα κεραμίδια μιας σκεπής ο ήχος θα είναι δυνατός.

Αν  πέσουν με φόρα πάνω στη καμπάνα της εκκλησίας ο ήχος θα είναι πάλι δυνατός αλλά διαφορετικός. 
Όταν μάθουν όλες τις νότες και τις μελωδίες είναι πια έτοιμες για να συμμετάσχουν στην ορχήστρα της νεράιδας Φεγγαρένιας. Τα σύννεφα, δάσκαλοι της μουσικής, συγκεντρώνονται και παρουσιάζουν τις μαθήτριες τους με καμάρι στη Φεγγαρένια. 

Η χαρά της Φεγγαρένιας όσο ετοιμάζεται η ορχήστρα της είναι απερίγραπτη. Καλωσορίζει τις νέες φίλες της, τις μουσικές σταγόνες  και εμψυχώνει όσες είναι λίγο αγχωμένες πριν το κονσέρτο τους.
Μόλις όλες πάρουν τις θέσεις τους, η νεράιδα Φεγγαρένια κρατώντας το ραβδάκι της, δίνει το σύνθημα για να ξεκινήσει η μουσική βραδιά. Οι μουσικές σταγόνες πέφτοντας δημιουργούν μελωδίες μοναδικές. 

Όταν κάποιο βράδυ αρχίσουν οι μουσικές σταγόνες να πέφτουν, κάνετε ησυχία να ακούσετε τη μελωδία τους. Κάθε φορά η ορχήστρα της Φεγγαρένιας παίζει διαφορετικές μελωδίες και μοναδικές, που δεν θα ακούσετε δεύτερη φορά.
Αν πάλι θέλετε να καταλάβετε πως οι μουσικές σταγόνες παίζουν μουσική, κάνετε το εξής: Μαζί με το μπαμπά ή τη μαμά βάλτε σε ένα ποτήρι νερό. Πάρτε μια μικρή κατσαρόλα, ένα πλαστικό ποτήρι, ένα μισογεμισμένο με νερό ποτήρι και άλλα αντικείμενα και ρίξτε πάνω τους νερό (σταγόνες πολλές μαζί). Ακούστε τι διαφορετικούς ήχους βγάζουν.
Την επόμενη φορά που θα βρέξει, κάνετε ησυχία και ακούστε την ορχήστρα της νεράιδας Φεγγαρένιας να παίζει τις μελωδίες της.